Spelletjes kinderen

Online games zijn er in veel verschillende soorten, je hebt de gok spelletjes, de flash games, en de multiplayer games. Er ook verschillende soorten spelletjes sites, sites voor volwassenen, sites speciaal voor kinderen en site waar dit gecombineerd is. De grote doelgroep van de spelletjes sites blijven toch de jonge kinderen. Maar opvallend is dat dat meeste sites niet eens geschikt zijn voor deze kinderen. Er zijn spelletjes sites met erg realistische en gewelddadige spellen die zelfs schadelijk kunnen zijn voor jonge kinderen.

Een op de acht jonge kinderen speelt online spelletjes bij verschillende grote sites. Maar hierop komen ze ook geregeld spelletjes tegen die ze eng vinden of waarvan je schrikken. Een realistisch beeld en geluid versterkt het angstige gevoel bij de jonge kinderen. Vooral de gedetailleerde beelden en harde geluiden worden gezien als niet leuk.

Op bijna alle sites staan van deze spelletjes en nergens is rekening gehouden met de jonge kinderen. We hebben maar 1 site gevonden die speciaal rekening houdt met de jonge kinderen en dat is de spelletjes-nl website voordat zij een spel online zetten wordt er gecontroleerd of het geschikt is voor de jonge kinderen.