Geschiedenis

In 1973 wordt het eerste spel gemaakt dat er speciaal voor is om over het netwerk te spelen. Will Crowther ontwikkelde het spel Adventuren. In dit spel moet je de computer verslaan.

In 1978 wordt het eerste multiplayer spel gemaakt.

In 1991 wordt het World Wide Web uitgevonden door Tim Berners-Lee. Nu het surfen zo makkelijk is, neemt dit een spectaculaire groei.

In 1994 komt Doom uit dit is een echte kaskraker. Een soldaat moet in deze game een weg zien te vinden door een doolhof, en alles wat hij tegenkomt neerschieten. In Japan komen Sega Saturn en Sony PlayStation uit. De spellen kunnen steeds beter de drie-dimensionele wereld weergeven. Een goed voorbeeld daarvan is Quake.

In 1998 wordt Dreamcast in Japan uitgegeven. Dit is het eerste spel console dat met een modem online kan spelen. In 1999 komt de Dreamcast ook in de rest van de wereld uit. In 2000 komt Sony met de PlayStation1, die als snel vele populariteit vergaard. Microsoft heeft ook in de gaten dat er veel geld te verdienen is in de game industrie en hij brengt de Xbox uit. In 2002 gaan ook de Playstation 2, Xbox en Game Cube online. Nog later volgt de introductie van de Wii van Nintendo.

Vandaag de dag zijn naast de vele spelcomputers en pc games ook flash games die via internet te spelen zijn enorm populair. Flash Games als op deze website maar ook games die je met je vrienden kunt spelen via vriendennetwerken als hyves en facebook. Daarnaast is er een grote industrie ontstaan met bekende casino games die online te spelen zijn en gokkasten spelletjes. Welk spel je ook je favoriet is, er is online enorm veel keuze. Er is dus altijd wel een game online te vinden die jou dagen, weken, misschien wel maanden kan boeien. Misschien wordt de volgende baanbrekende game als Doom of Quacke wel geheel in flash gemaakt en speel je de game via de spellen brazaar!