Game Ontwikkeling

Voordat een online game wordt ontwikkeld moet er eerst op een rijtje gezet worden wat je met deze game wilt, wil je bijvoorbeeld in deze game mensen iets leren. Of is het een spel puur voor het plezier? En voor welke doel groep is het spel? Als je weet wat ze willen wordt het verhaal helemaal uitgeschreven en op papier gezet. Er wordt precies uitgeschreven hoe ieder level gaat en wat je moet doen binnen z n level.

Nadat het verhaal op papier staat wordt dit doorgegeven aan de ontwerpers. Deze ontwerpers ontwikkelen eerst de karakters van het spel. Die moeten goed aansluiten op de doelgroep en het spel wat ze spelen toch een belangrijke rol. Nadat de karakters vaststaan worden de levels ontworpen. Ieder level moet met de hand uitgewerkt worden. Zo krijg je een afwisselend spel.

Nadat de ontwerpers alle levels, karakters en voorwerpen hebben ontworpen wordt dit doorgegeven aan een programmeur. Deze gaat ervoor zorgen dat je het karakter ook echt kan lopen door de werelden en dat het hele spel werkt.

Nadat de programmeur klaar is wordt het hele spel uitvoerig getest, zodat er zeker geen fouten meer inzitten. Hierna is het spel klaar kan het online gezet worden. Natuurlijk zijn er vele soorten games. Denk aan denkspellen, actie spellen, platform spellen en zelfs Online gokkasten spellen. Maar eigenlijk worden ze allemaal op bovenstaande manier ontwikkeld. En de speler hoeft dan alleen nog maar onbezorgt te spelen en te genieten van de game.